Agilitytrening for hund: Opplæring og ernæring

07 september, 2019
For å kunne trene agility med hunden din på riktig måte, bortsett fra dedikasjon og trening, må du være sikker på å gi den et riktig kosthold.
 

Det blir mer og mer vanlig at eiere tar del i sport og hobbyer med hundene sine. Dette er noe som gagner begge parter og styrker båndet mellom dem. Agilitytrening for hund er en av de mest krevende disiplinene du kan gjøre med kjæledyret ditt, men det er også en av de mest givende.

Denne aktiviteten krever veldig intens fysisk aktivitet som vil få både deg og hunden din i god form. Det kreves imidlertid lange timer med trening for å oppnå tilfredsstillende resultater. Bortsett fra det er ernæring også veldig viktig. I tillegg må vi forberede kjæledyrene våre på disse treningsøktene, selv om det bare er som en lek for dem.

Agilitytrening for hund: Opplæring

For at hunden din skal få mest mulig ut av agilitytreningen, må den gjennomføre regelmessig trening på spesialiserte sentre med hundetrenere. En profesjonell vil kunne få mest mulig ut av kjæledyret ditt. Og vedkommende vil også kunne gjøre det raskt og på en veldig morsom måte, siden treneren aldri vil ty til fysisk avstraffelse.

Det er viktig å huske at dyr som er mindre enn halvannet år ikke er gamle nok til å delta i denne typen aktiviteter. Det er fordi skjelett og ledd ikke er 100% dannet og at de kan bli alvorlig skadet. Inntil de når den alderen, skal dyret lære gjennom lek og med aktiviteter som er passende for dets alder.

En hund som deltar i agility for hund
 

Forsøk å unngå tilleggstrening utenfor det spesialiserte senteret. Du vil kanskje ønske å ta hunden med til hundeparken for å prøve ut noen av triksene dens. Imidlertid er ikke disse parkene utstyrt for skikkelig agilitytrening for hund. Det er der hundene skal leke og ha det gøy. Mangelen på myke overflater og de harde hindringene kan slite på dyrets ledd.

For at hunden skal delta i denne disiplinen og glede seg over den, bør du trene den med godbiter og belønninger, aldri med skjenn og straff. Det eneste du oppnår ved å bruke negativ trening, er å gjøre at hunden ikke vil delta, og den vil ende opp med å bli distrahert av alt rundt seg.

Det krever hardt arbeid

Som du kan forestille deg, vil det ta mange timer med hardt arbeid å få hunden til å gjøre øvelsene riktig. Hunden din trenger å lære å gjøre mange forskjellige øvelser og jobbe med forskjellige hindre. Derfor er det viktig å jobbe med hver øvelse individuelt. Når hunden først har forstått hver enkelt av dem, kan du sette dem sammen i rekkefølge.

Et annet aspekt som du må ta hensyn til er å ikke insistere for mye på den samme øvelsen. Hvis hunden din har prøvd det mange ganger uten å lykkes, blir den sliten. Dette vil få den til å miste konsentrasjonen og interessen.

En hund trener
 

Ernæring

For å kunne ta del i agilitytrening for hund, også bare kalt agility, bør dyret følge et kosthold som er litt annerledes enn hos mer inaktive hunder. For å gi hunden din nok energi og for å holde musklene i optimal form, bør kostholdet oppfylle følgende krav:

  • For det første bør du vite at typisk hundemat ikke er en så komplett mat som produsentene ønsker at du skal tro. Kommersiell hundemat vil ikke gi hunden din den mengden og kvaliteten på næringsstoffene den trenger.
  • Naturlig mat: Du vil merke en forskjell i hundens agilityevne og fysiske styrke når du tilfører rå og naturlig mat i kostholdet.
  • Tilsett mat med høye nivåer av protein og et moderat nivå fett, helst animalsk fett. I tillegg er hundemat med spor av fisk bra fordi de inneholder omega-3 fettsyrer. De favoriserer også restitusjonen av kjæledyrets muskler.

Du bør aldri gi hunden kalsiumtilskudd for å styrke skjelettet. Et overskudd av dette mineralet kan forårsake svært negative effekter og forårsake langvarige skader.

I tillegg er det ikke tilrådelig å gi hunden din mat som hevder å være «høyenergi». Det er fordi det har en tendens til å inneholde mye fett. Dette kan føre til at kjæledyret ditt går opp i vekt. For å delta aktivt i sportslige aktiviteter, er karbohydrater den beste måten å gi kjæledyret energi på gjennom.

 
  • http://www.etologiaveterinaria.net/10-consejos-basicos-para-hacer-agility-con-tu-perro/
  • https://nutricionistadeperros.com/la-nutricion-del-perro-de-alto-rendimiento-agility-caceria-carreras-deporte/
  • http://blog.arion-petfood.es/los-cinco-errores-mas-frecuentes-en-la-nutricion-de-perros-de-agility/