Hvordan lage et førstehjelpsskrin til kjæledyret ditt

6. oktober 2019
Det er alltid en god idé å ha et velfylt førstehjelpsskrin til kjæledyrene dine. I denne artikkelen vil vi fortelle deg hvordan du lager ditt eget.

Det er alltid bedre å forebygge enn å kurere, og det er intet unntak når det kommer til å ta vare på kjæledyr. Imidlertid er det uunngåelig at de blir syke eller skadet på et tidspunkt, og å ha noe så enkelt som et førstehjelpsskrin kan være en rask og effektiv måte å behandle mindre sykdommer og skader på.

Hvorfor er det viktig å ha et førstehjelpsskrin?

Som vi allerede har nevnt, skjer ulykker, enten du er hjemme eller utendørs. Kjæledyrene våre blir utsatt for en rekke forskjellige situasjoner i løpet av dagen. Noen av disse kan utgjøre en fare for helsen deres. Disse inkluderer:

 • Kutt. Disse kan forekomme i eller utenfor huset. Avhengig av hvor alvorlige de er, kan kjæledyret ditt få betydelige blødninger.
 • Forbrenning
 • Bitt: Enten ved en tilfeldighet, eller i en slåsskamp med et annet dyr.
 • Kvelning, fordøyelsesbesvær eller forgiftning
 • Fall eller brudd
førstehjelpsskrin for katter

I mange av disse situasjonene vil et førstehjelpsskrin være din beste allierte. Imidlertid er det viktig å huske at det på ingen måte erstatter en faktisk veterinær. Dessuten vil vi anbefale at alle produktene du kjøper til ditt førstehjelpsskrin blir godkjent av en veterinær, spesielt når det gjelder farmasøytiske produkter.

Førstehjelpsskrin for kjæledyr: Det viktigste

Hvert grunnleggende førstehjelpsskrin trenger å inneholde følgende ting:

 • Latekshansker: Til hygieniske formål
 • Gasbind, kirurgisk tape og bandasjer: Veldig nyttig for kutt, beite og større sår
 • Saltvannsløsning: For å rense kutt og området rundt øynene
 • Saks
 • Rektaltermometer
 • Kremer: Nyttig for behandling av bitt og allergiske reaksjoner. Disse produktene kan vanligvis fås etter konsultasjon hos en veterinær.

Med disse grunnleggende elementene vil du kunne håndtere mange av de vanligste mindre skadene, enten for å kurere dem fullstendig, eller for å gi grunnleggende pleie til du kan komme deg til en veterinær.

En hund hos veterinæren

Ytterligere ting til førstehjelpsskrinet

Det er flere andre ting du kan finne nyttige å ha i førstehjelpsskrinet ditt. Disse er mer spesifikke, og er mer nyttige for noen dyr enn andre. Disse inkluderer:

Noen siste råd

Som vi allerede har nevnt, er det viktig å konsultere en veterinær for å forsikre deg om at alle produktene i førstehjelpsskrinet ditt passer for kjæledyret ditt. For å sikre at du enkelt kan komme til det, må du huske å oppbevare det på et sted som er trygt, men lett å huske og få tilgang til.

Å ha et velordnet førstehjelpsskrin hjelper deg med å finne ting raskere. Du kan bruke en eske eller liten veske med forskjellige rom, slik at du kan organisere produktene ordentlig. Å ha et ekstra reisesett er også en god idé.

Forsikre deg alltid om at produktene i førstehjelpsskrinet ikke har gått ut på dato før du bruker dem. Det er viktig å sjekke dette regelmessig når det gjelder medisinske produkter, enten de er topiske eller orale. Og sist, men definitivt ikke minst, må du alltid sørge for at du har en liste over nødnumre i nærheten.

 • Navarro, A. A., & Peralta, P. D. (2010). Disponibilidad, prescripción y uso racional de medicamentos de uso veterinario (II). Albéitar: publicación veterinaria independiente, (137), 34-35.

 

 • Li, S. (2007). Manual para botiquines veterinarios.