Ville dyr

Ville dyr fanger vår oppmerksomhet med sine fascinerende vaner, oppførsel og ofte overraskende reaksjoner på mennesker. Vi forteller mer om dem her i denne seksjonen.

Bevaring av og genetiske trekk hos geparder

Geparder er kjent som et av de raskeste dyrene i verden og klassifiseres nå som en truet art. Arbeidet for bevaring av geparder viser at uten nok forskning for å støtte denne arten, vil de til slutt bli utryddet. Trusselen…

Bevaringsstrategier for borneoorangutang

Borneoorangutang er offisielt i fare for utryddelse, ifølge en rapport fra IUCN (International Union for Conservation of Nature). Dessverre betyr dette at innsatsen for bevaring av arten de siste 50 årene ikke klarte å forhindre nettopp dette.

Løvene som jakter i havet

Kattedyr er ganske tilpasningsdyktige rovdyr, men allikevel kunne få av oss tenkt oss at det finnes løver som jakter i havet. Disse løvene lever ved ørkenkysten i Namibia, og har et helt særegent kosthold.

Fantastiske massevandringer i dyreriket

Det finnes et spektakulært fenomen som oppstår i naturen og som skiller seg ut: massevandringer i dyreriket. Å krysse hele hav og kontinenter på jakt etter et bedre klima eller mat. Dette er virkelig noe beundringsverdig!

Den viktige rollen til planteetende dyr

Vi hører ofte om hvor viktige rovdyr er i verdens forskjellige økosystemer, hovedsakelig på grunn av hvordan de balanserer naturens næringskjede. Et eksperiment utført i Alpene viser imidlertid også den vitale rollen til planteetende dyr.

Sjimpansens kultur er i ferd med å forsvinne

Innenfor dyreriket er primater en særdeles interessant gruppe. De har forskjellige atferder og unike kulturelle trekk. Arter som sjimpansen har klare kulturer, men en studie viser at sjimpansens kultur er i ferd med å forsvinne. 

Palmeolje er nå også en trussel for livet i Afrika

Palmeolje er en populær ingrediens som er et perfekt eksempel på hvordan ekstremt prosessert mat kan gjemme ingredienser som er skadelige for miljøet og for helsen vår. Palmeolje er berømt for å forårsake avskoging i junglene i India, Indonesia og Malaysia,…