Ville dyr

Ville dyr fanger vår oppmerksomhet med sine fascinerende vaner, oppførsel og ofte overraskende reaksjoner på mennesker. Vi forteller mer om dem her i denne seksjonen.

Miljønettverket Natura 2000

Natura 2000 er et europeisk miljønettverk av bevaringsområder for biologisk mangfold. Det er en del av EUs initiativer for å bevare naturområdene og ressursene i Europas naturarv.

Utgjør ville dyr gode kjæledyr?

Du har sikkert sett noen av de fantastiske videoene der ute om «dyrehviskere» som kan samhandle med ville dyr som bjørner, tigre, løver og andre arter. Så det er helt normalt for mange av oss å lure på om ville…

Er alle dyr i fare for utryddelse?

Visste du at det er over 25 000 truede arter, og at mange av dem sannsynligvis ikke overlever til 2050? Det kan få deg til å lure på om alle dyr er i fare for en eventuell utryddelse, og om…

Løvene som jakter i havet

Kattedyr er ganske tilpasningsdyktige rovdyr, men allikevel kunne få av oss tenkt oss at det finnes løver som jakter i havet. Disse løvene lever ved ørkenkysten i Namibia, og har et helt særegent kosthold.

Fantastiske massevandringer i dyreriket

Det finnes et spektakulært fenomen som oppstår i naturen og som skiller seg ut: massevandringer i dyreriket. Å krysse hele hav og kontinenter på jakt etter et bedre klima eller mat. Dette er virkelig noe beundringsverdig!