Slik underholder du kjæledyrene dine under koronakarantene

Akkurat nå er det viktig for alle å holde seg hjemme og være trygge. Men det betyr ikke at vi ikke kan gjøre noe for å ha det gøy med våre firbeinte venner. I dag skal vi snakke om hvordan du underholder kjæledyrene dine under koronakarantene.
 

Alle trenger å gå sammen for å stoppe spredningen av koronavirus COVID-19. Det betyr bare å forlate hjemmet når det er absolutt nødvendig – å kjøpe mat, skaffe drivstoff, jobbe og gå på tur med hunden. Tiden er inne for å bruke all vår oppfinnsomhet og se etter nye, morsomme alternativer. Men ikke bare for oss mennesker. Derfor vil vi i dag fortelle deg hvordan du underholder kjæledyrene dine under koronakarantene.

Slik underholder du kjæledyrene dine under koronakarantene

Dagene vi tilbringer innendørs under koronakarantene kan være et godt tidspunkt å forbedre miljøberikelsen til kjæledyrene våre.

Berikelse refererer til enhver handling som endrer, tilpasser seg eller skaper et miljø der dyr kan uttrykke den naturlige oppførselen til sin art.

Det er viktig at dyrene, selv når vi trenger å tilbringe mesteparten av tiden vår innendørs, kan utvikle atferden som er naturlig for deres art. Dette hjelper dem å opprettholde sitt fysiske og mentale velvære.

Ved hjelp av veldig enkle leker, aktiviteter og gjenstander kan vi legge til rette for denne atferden. Og mens vi er inne på det, kan vi også underholde dyrene våre på en måte som er morsom for dem. Vi vil foreslå flere alternativer i avsnittene som følger.

 

1. Luktelek for hunder

Hunder har evnene til å oppdage dufter som er kilometer unna. Dette er takket være de mer enn 220 millioner luktcellene. Lukting er viktig for hunder. Faktisk er over 50% av hundens hjerne dedikert til luktesansen. Derfor er lukting grunnleggende for riktig mental utvikling.

Du kan stimulere valpens luktesans hjemme ved å gjemme hauger med mat under tepper og i leker. Eller bare pakk litt mat i filler eller gamle klær du har rundt i huset. Denne aktiviteten vil også bidra til å redusere hundens angst og glupskhet for mat, ettersom det å spise vil kreve mer tid og krefter.

Luktesansen hos hunder

2. Jaktlek for katter

Vekk kattens jaktinstinkter med leker, tråder, fjær, etc. for å etterligne små byttedyr. Denne leken er en måte å øke båndet til kjæledyret ditt på en stund, men det er ikke alt. Den fremmer også fysisk aktivitet og hjelper til med å forhindre overvekt, som er et vanlig problem hos huskatter.

Du kan også kaste baller av sammenkrøllet papir eller matbiter som katten din kan jakte på og fange. Det er viktig å gi kattedyret litt tid til å bli vant til leken.

En katt jakter

3. Har du noen gang prøvd å bruke kattemynte?

Nepeta cataria, mer kjent som kattemynte, er en veldig attraktiv urt for kattedyr. Den frigjør nepetalakton, et flyktig stoff som de fleste katter (mellom 50 og 70% av tamme katter) er følsomme for.

Katter som er følsomme for denne urten, kan gni kroppene og hodene mot den. Eller de kan hoppe, rulle rundt, mjaue, tygge på den og spytte. Etterpå vil de bli euforiske og glade. Effektene varer vanligvis i cirka 15 minutter.

Du kan kjøpe kattemynte i mange forskjellige formater eller til og med dyrke den selv hjemme. Det er lett å finne i visse dyrebutikker, ellers kan du kjøpe det på nettet. Hvis du dyrker det selv, tar det noen dager å vokse fram. Du kan tilby den til katten din som den er, eller ellers legge den inni kjæledyrets leker. Samtidig kan du lage en spray med den. Bare spray den på senger og klorestativer for å gjøre dem mer interessante.

En katt som leker med kattemynte underholder kjæledyrene dine under koronakarantene

4. Lek gjemsel

En lek som er så enkel som gjemsel kan være den perfekte løsningen hvis du og kjæledyret ditt kjeder dere. La hunden eller katten din være i ro, hvis mulig. I mellomtiden kan du gjemme deg et sted og deretter rope ordren «søk»!

 

Dette kan kreve litt trening med det første, men det er en fin lek for å trene på kommandoer. Dessuten kan det være nyttig når karantenen er over, slik at du kan ta hunden din til hundeparken uten bånd.

En hund som er oppmerksom

5. Lag hjemmelagde leker

Det er mange gjenstander i hjemmet ditt som du kan bruke til å underholde kjæledyrene dine. Dette gjelder enten du har hunder, katter, kaniner eller gnagere. For eksempel papprør og esker, tomme plastflasker, baller med papir … Dette er alle gode alternativer for å skjule mat eller premier.

Men husk å være forsiktig. Forsikre deg alltid om at materialene du bruker er trygge for kjæledyret ditt. Du må også overvåke aktiviteten for å sikre at kjæledyret ditt ikke begynner å gnage eller tygge på det du har bestemt deg for å bruke som skjulested.

Katter som leker med toalettpapirruller
Kilde: doodlecats.com

Det er også bra for deg at du underholder kjæledyrene dine under koronakarantene

Å underholde kjæledyrene dine under koronakarantene med lek og aktiviteter hjelper ikke bare tiden til å gå raskere. Det bidrar også til å forbedre forholdet ditt til kjæledyret ditt og å forstå dem bedre. På den måten kan du bedre være empatisk med dyr generelt, både husdyr og ellers.

 

En siste merknad. Det er ikke en god idé å gi kjæledyret toalettpapiret ditt til å leke med hvis du skal legge det på badet ditt for senere bruk. For det første fordi det er bortkastet toalettpapir, men også fordi papiret blir skittent.

Selv om du har vasket gulvene dine i morges, er det ikke en god idé å leke med toalettpapir rundt huset ditt … enten aktiviteten innebærer kjæledyr eller ikke. Det er bedre å vente til du har en tom rull og bruker den til lekene dine.