Tips for å trene kjæledyret ditt under hjemmekarantene

Dagene du tilbringer i hjemmekarantene kan være en god mulighet til å trene hunden din til å overholde grunnleggende kommandoer. I dag tilbyr vi råd om de beste triksene for å trene kjæledyrene dine under hjemmekarantene.
 

Å trene kjæledyret ditt under hjemmekarantene kan være en aktivitet som gir fordeler på lang sikt, så lenge eierne vet hvordan de skal gjøre det. Vil du vite nøklene til suksess? Vi vil fortelle deg alt du trenger å vite i avsnittene nedenfor.

Som vi har sagt mange ganger de siste ukene, er hjemmekarantene et flott tidspunkt å forbedre forholdet dett til kjæledyret ditt. For å gjøre det, trenger du bare å bruke tid på å leke og vise kjærlighet.

Trening kan hjelpe deg med å forbedre kommunikasjonen med kjæledyret ditt, og dessuten vil det hjelpe deg å forstå flere ting. Og selvfølgelig vil hunden din lære noe nytt.

Trening eller oppdragelse?

Før vi fortsetter, er det viktig å huske på at å trene kjæledyret ditt under hjemmekarantene ikke er det samme som å oppdra dem. Vi vil se på noen av grunnene nedenfor.

  • Trening består i å lære hunden din nye ferdigheter – det vi kaller «triks». Det handler om å oppmuntre til atferd basert på lydighet. Ved hjelp av positiv forsterkning kan en hund lære å rulle rundt, sitte, håndhilse, holde seg i ro, snu osv.
  • Hundeoppdragelse er basert på at hunder lærer å håndtere situasjoner som oppstår i deres hverdagsmiljø. Det innebærer med andre ord ting som å kunne gå turer uten problemer og å ha fredelige møter med andre hunder. Samtidig lærer det hunder hvordan de kan være hjemme alene uten å bli engstelige, eller hvordan de skal være rundt andre mennesker, med eller uten at eieren deres er til stede.
Tips for å trene kjæledyret ditt under hjemmekarantene

Å trene kjæledyret ditt under hjemmekarantene: fordelene med positiv forsterkning

Akkurat som det finnes profesjonelle som hjelper til med atferdsproblemer hos hunder, finnes det også profesjonelle trenere. Og selvfølgelig er det de som vet hvordan de skal gjøre begge deler.

Den beste måten å sette i gang med å lære hunden din noe nytt på, er gjennom positiv forsterkning. Belønning eller forsterkende handlinger gir dyr den forsterkningen de trenger for å gjenta dem. Belønningen trenger ikke nødvendigvis å være mat. Faktisk kan hengivenhet, oppmerksomhet og leker også være gode motivatorer.

Ved å trene kjæledyrene våre, kan vi høste mange fordeler utover enkel lydighet. Disse øvelsene letter kommunikasjon med kjæledyret ditt i alle typer situasjoner, og forsterker ulike positive aspekter:

  • Grunnleggende lydighet. Å lære grunnleggende kommandoer som «sitt» eller «dekk» er grunnleggende. De lærer hunder hvor de skal oppføre seg og hvordan de kan forbedre selvkontrollen sin. Andre kommandoer, som «fot», hjelper hunden din med å lære seg å gå ved siden av deg når du er ute. Og «kom» for eksempel, lærer hunden din å komme når du kaller på den.
  • Forbedret kommunikasjon mellom eier og kjæledyr. Å trene kjæledyr under en hjemmekarantene (eller når som helst, for den saks skyld) vil bidra til å styrke båndet mellom dere. Du vil forstå hunden din bedre, oppdage dens svakheter og preferanser, og når kjæledyret ditt føler seg komfortabel. Kort sagt, det er et flott verktøy for kommunikasjon mellom eiere og kjæledyr.
  • Det involverer hele familien. Alle i husholdningen din kan tilby positiv forsterkning. Selv de yngste medlemmene av familien din kan lære å styrke hundens lydighet og bli involvert i å ta vare på kjæledyret deres. I en tid der ytre stimuli mangler, gir denne typen praksis fordeler for både barn og dyr.
En eier som trener hunden sin til å vente

Å trene kjæledyret ditt under hjemmekarantene: tips

Læring krever at kjæledyret ditt også gjør en innsats. Energien som kjæledyr akkumulerer som et resultat av forkortede turer og langvarige perioder innendørs er noe du kan bruke til din fordel. Likevel vil det å trene kjæledyret ditt under hjemmekarantene kreve at eierne er tydelige på følgende ting.

1. Vær tålmodig

Trening krever tid og øvelse. Ikke bli engstelig hvis hunden din ikke gjør det du vil i de første forsøkene. Dyr er autonome og har sine egne ønsker, noe vi ikke bør glemme.

Hunder vet hvordan de skal tolke ansiktsuttrykkene våre og gjenkjenne menneskers følelser. Derfor, for å hjelpe hunden din med å lære, er det best å overføre en følelse av ro og fasthet. Det er ingen vits i å rope eller kjefte på hunden din, og du bør absolutt avstå fra å bli voldelig. Hvis du gjør det, vil du bare føre til at kjæledyret ditt forbinder trening med negative opplevelser.

2. Dra nytte av det rette øyeblikket

Hastigheten som et dyr vil lære å adlyde varierer fra en hund til den neste. Det er visse raser som lærer raskere av natur. Dessuten må du også ta hensyn til hundens mentale tilstand på det tidspunktet du prøver å lære den noe nytt.

 

Begge parter – du og hunden din – må være villige til å samhandle. Å tvinge en sliten hund til å lære vil bare gjøre prosessen frustrerende for dere begge.

3. Positiv forsterkning

Forsterk positive resultater med noe som motiverer hunden din nok til å ønske å få belønningen. Vær imidlertid forsiktig så du ikke forårsaker en besettelse som bare vil distrahere kjæledyret ditt fra å lære. Mat er den mest populære belønningen å velge, men kjærlighet, lek og turer vil også hjelpe kjæledyret ditt å knytte læring til belønning.

4. Bruk kroppsspråk

Språket av tegn og gester er veldig visuelt for hunder. Selv om de også kan forstå ord, er det mye lettere for dem å knytte aktiviteter til gester. Det er faktisk spesifikke håndbevegelser som gjør det enkelt å lære forskjellige kommandoer (sitte, bli, komme, hente, rulle over osv.). Over tid vil du se at hunden din er raskere til å følge bevegelser enn verbale kommandoer.

Et barn som trener en hund

Tålmodighet og respekt, to viktige faktorer

Som du har innsett er hundetreningens verden enkel, men krever forståelse av bestemte regler og konsepter. Husk at eierne i løpet av hele prosessen må sørge for å respektere deres kjæledyrs behov og personlige rom. Målet er at hunden din skal lære og avansere, ikke føle at den blir straffet.

 

Hvis dere begge er åpne for sunt samspill, kan det å trene kjæledyret ditt under hjemmekarantene være en veldig gunstig prosess.