Ulveraser: Seks av de store rovpattedyrene i hundefamilien

· 16. august 2018

Canis Lupus er et kjøttetende pattedyr som hunder stammer fra. De kommer fra Nord-Amerika, Eurasia og Midtøsten, og for tiden har populasjonen deres blitt redusert på grunn av jakting og avskoging. Fortsett å lese denne artikkelen for å finne mer ut om noen ulveraser som fortsatt finnes i dag.

Ulvetrekk

Ulver er rovdyr med tenner som er identiske til hunder og de lever i taigaer (boreal barskog), skog, fjell, enger og tundraer. Størrelsen og vekten avhenger av rasen, men de varier fra 60 til 90 cm høy og veier opp til 70 kg.

Ulver kan jakte om dagen eller natten på grunn av sitt gode syn og luktesans, og de kan gå i mange kilometer uten å bli slitne. Pelsen deres er ganske tykk og separert i lag. Det ytre laget er vanntett og det indre laget tilbyr isolasjon fra kulden. Fargen deres varierer ifølge økosystemet.

ulveraser

Når det kommer til reproduksjon varer graviditeten rundt to måneder. Når den er født har ulveungen mørk pels og blå øyne. De er også døve og blinde og avhenger helt av moren. De lever slik til de er tre uker gamle og drar når de er to måneder gamle.

Ulven er en ensom jeger. De kan overleve i mange dager uten mat og deres bytte kan være større enn dem. Disse rovdyrene jeger sauer, rådyr, geiter, reinsdyr, elg og mindre dyr som harer og gnagere.

Hvilke ulveraser eksisterer?

Innen underarter eller ulveraser lever de i flere deler av verdenen som Eurasia, Oseania og Nord-Amerika. Noen av de mest velkjente er:

1. Grå ulv

De veier 55 kg og, selv om navnet kommet fra deres pelsfarge kan den også være sort, hvit eller rød. De har et smalere hode og snute sammenlignet med andre ulveraser og de er litt tregere også.

De er ikke de raskeste men deres skarpe tenner lar dem penetrere tre ganger dypere enn det gjennomsnittlige hundedyret. De kommuniserer innen flokken gjennom forskjellige orale typer kommunikasjon, som uling, og disse dyrene kan tilpasse seg ethvert habitat så lenge det er mat.

2. Iberisk ulv

Som navnet foreslår lever denne rasen på den Iberiske halvøya, for det meste nord for Douro River, og er for tiden på listen over risiko for utryddelse. 

De er mellomstore, rundt 70 cm høye og veier 50 kg. Pelsen har mørke flekker på halen, hodet er stort og solid og de har trekantede ører. De er kjøttetere og spiser stort sett store pattedyr og planteetere.

3. Arktisk ulv

Dette eksempelet er en underart av gråulven og pelsen dens er helt hvit for å kamuflere seg med snøen. Den spiser for det beste rein og okser, og lever på de isete områdene av Alaska, Grønland og Canada.

For å overleve den ekstreme kulden er den avhengig av det ytre hudlaget som forsterkes under vinteren. Ørene er også små for å opprettholde og regulere kroppstemperaturen, mens føttene er polstret opp så ulven kan gå godt over snø og is. De lever i flokker og er ganske territoriale.

ulverase

4. Arabisk ulv

Denne rasen lever på den arabiske halvøy, spesielt i Irak, Jordan, Egypt og Israel. De spiser harer, sauer, geiter og påkjørte dyr. Populasjonen deres har økt fordi jakten på dem ble forbudt i Oman, men de former ikke store flokker.

Når det kommer til utseende deres er de relativt små i størrelse og pelsen er kort med en fin grå farge. De har ikke svettekjertler så de kan kontrollere kroppstemperaturen.

5. Rød ulv

Denne arten kommer fra Nord og Sør-Carolina og navnet kommer fra dens rødbrunaktige pels. Den har et hvitt merke rundt munnen, og et stort hode og ører.

Selv om denne rasen har en tendens til å være ganske sosial, har de et hierarki i flokken sin. Når det gjelder reproduksjon tar det plass under månedene februar og mars og hunnene kan føde opp til 10 unger. Til tross for dette har denne ulverasen dessverre en seriøs risiko for utryddelse.

6. Etiopisk ulv

Folk har en tendens til å forvirre den etiopiske ulven med Sjakalen på grunn av den fysiske oppbyggingen og dens mellomstore størrelse. Denne rasen har en spissere snute enn andre arter og pelsen kan være rød, hvit eller brun.

Dette er en rase som er eksklusiv til Afrika, og deres habitat er nære fjella og på noen sletter. Personligheten deres er mindre territorial og aggressiv enn andre ulver, de reiser i flokker på seks og spiser stort sett kun gnagere.

  • De følgende er andre ulveraser som vi ikke har nevnt i denne artikkelen: Himalayisk, indisk, italiensk, rumensk, eurasisk, tibetansk, japansk, meksikansk, newfoundland, alaskaulv, tundraulv, og coyoten.